Augaliniai plaukų dažai

Populiariausi augaliniai plaukų dažai yra chna ir basma (angl. henna/mehendi). Šie dažai nudažo žilus plaukus, gali plaukus patamsinti arba paryškinti esamą spalvą, tačiau plaukų nešviesina. Natūralūs plaukų dažai plaukams suteikia ne tik atspalvį, bet ir teigiamai veikia jų būklę.

Reguliariai naudojant natūralius plaukų dažus, plaukai pasidengia plėvele, ši plėvelė gali tapti barjeru sintetiniams dažams, todėl prieš dažant plaukus sintetiniais dažais, rekomenduojama padaryti 2 mėnesių pertrauką.

Reiktų padaryti pertrauką ir tuo atveju, jei norima augaliniais dažais dažyti plaukus, kurie anksčiau buvo dažyti sintetiniais dažais. Kadangi plaukas jau buvo paveiktas cheminių medžiagų, sunku prognozuoti, kaip į esamą plaukų pigmentą sureaguos natūralių dažų pigmentai, atskirais atvejais išgautas spalvinis rezultatas gali turėti net žalsvų ar melsvų tonų.

Paryškinti natūralią spalvą galima ir natūralių dažančių pigmentų turinčiais augalais - šviesiems plaukams tinka ramunėlės, cinamonas, apyniai, tamsiems plaukams - gebenė, sandalmedis.

Visi straipsniai