Kaip neprarasti nuosavo kolageno

Išlaikyti kolageną ir jo elastingumą galima ir tiesiog natūraliai rūpinantis savimi. Keletas trumpų patarimų, kaip galima išlaikyti odą lygią, neišleidžiant tūkstančių:

  1. Venkite tiesioginių saulės spindulių. Ultravioletinių spindulių paveiktoje odoje fomuojais laisvieji radikalai, kurie skatina kolageno nykimą.
  2. Jei tik galite, meskite rūkyti. Seniai įrodyta, kad rūkymas skatina odos senėjimą ir raukšlių susidarymą.
  3. Valgykite sveiką maistą. Gražiai odai ypač svarbus vitaminas C - reikiamas vitamino C kiekis organizme skatina kolageno sintezę bei veikia kaip antioksidantas, kovojantis su laisvaisiais radikalais. Kolageno sintezės procesus padeda atstatyti ir maisto papildai su Hialurono rūgštimi. Natūraliuose produktuose taip pat gausu medžiagų, padedančių išlaikyti gražią veido odą - ypatingai vertingos yra mėlynės, graikiški riešutai, migdolai.
  4. Ryte ir vakare naudokite jūsų odai tinkamus kremus, kurie padėtų išlaikyti natūralią odos drėgmę.
  5. Sportuokite. Metams bėgant sportas padeda išlaikyti raumenų masę, o kai raumenys nėra suglebę, oda atrodo lygesnė.
  6. Gerkite daug vandens. Vanduo padeda išlaikyti drėgmę, reikalingą gyvybinių organizmo procesų vyksmui.
  7. Išsimiegokite. Norint turėti gražią odą, patartina miegoti bent aštuonias valandas per parą - miegant sparčiau atsinaujina odos ląstelės bei gaminasi kolagenas.
  8. Brandžios odos gyvybingumą sužadinti padeda pakaitinė hormonų terapija - estrogenai aktyvina kolageno skaidulų formavimąsi ir stabdo senėjimo procesus.

Visi straipsniai