Kaip išnaikinti nuo spuogų likusius randus?

Nuo spuogų likę randai gali būti įvairaus gylio ir struktūros, tačiau technologinių pasiekimų medicinos srityje dėka daugumą jų galima pašalinti arba padaryti mažiau pastebimus. Po spuogų likusių randų šalinimui gali būti naudojamos įvairios kosmetinės ar chirurginės procedūros - dažniausiai tai būna cheminis veido šveitimas, mechaninis odos šveitimas (mikrodermabrazija), veido odos atnaujinimas lazeriu. Kiekvienu atveju tinkamiausią procedūrą gali parinkti gydytojas dermatologas ar plastikos chirurgas. Prieš naikinant randus, svarbu išsigydyti spuogus.

Randų gydymas dažniausiai yra daromas privačiuose medicinos ar kosmetikos kabinetuose ir yra mokamas. Nereiktų tikėtis, kad randai išnyks po pirmo vizito - pasiekti norimą rezultatą gali prireikti ne vienos procedūros ir net po šių procedūrų randai gali tik sumažėti, tačiau likti pastebimi.

Jei randų gydymui yra skiriamos brangios procedūros, prieš pradedant jas, naudinga sužinoti keletos specialistų nuomonę apie tai, kas jūsų atveju tinkamiausia ir kokio rezultato galima tikėtis.

Visi straipsniai