Odos biologinis amžius

Specialistų nuomonė dėl to, ar odos priežiūra turėtų skirtis, priklausomai nuo amžiaus, išsiskiria. Tiesa, kad pagrindiniai fiziologiniai odos mechanizmai metams bėgant nesikeičia, tačiau bėgant laikui organizme vyksta hormoniniai pokyčiai, lėtėja medžiagų apykaita ir organizmo ląstelių atsinaujinimo greitis, o visa tai turi svarbios įtakos ir odos būklei.

Odos amžius turėtų būti nustatomas ne pagal gimimo datą, bet pagal jūsų biologinį organizmo amžių. Biologinis ir chronologinis amžius dažnai skiriasi nežymiai, tačiau šiek tiek skiriasi beveik visada - tai daugiausiai priklauso nuo žmogaus genetikos, gyvenimo būdo, aplinkos.

Jei jums dar 20, tačiau jūs daug laiko praleidote saulėje ir nenaudojote odos apsauginių priemonių, gali būti, kad jums jau gali praversti nuo raukšlių saugantis kremas arba jei jums dar tik 40, tačiau jau pradedate jausti menopauzės keliamus hormoninius pokyčius, jums gali prireikti kremų, kurie naudojami 50-ies.

Koks bebūtų jūsų biologinis ir chronologinis amžius, išsaugoti odos grožį padės pagrindinių odos priežiūros taisyklių laikymasis. Dar geresnių rezultatų pasieksite tuomet, kai nuo senėjimo saugosite ne tik odą, bet is visą savo organizmą - juk odos būklė yra betarpiškai susijusi ne tik su žmogaus amžiumi, bet ir viso organizmo būkle.

Visi straipsniai